مأموریت مهم رهبر معظم انقلاب به کارگزاران/ انسجام قوا برگ برنده ایران

«انسجام، رمز پیروزی» این شعار را زیاد شنیدهایم.بی تردید با انسجام و همدلی میتوان گامهای مهمی را برداشت، اگر بخواهیم از دریچه سیاسی به موضوع بنگریم، میتوانیم دو پنجره، پیش روی آن باز کنیم. نخست انسجامِ رجال و کنشگران سیاسی در ایام انتخابات است که هموراه آنان بر دستیابی به لیست و یا کاندیدای واحد و اشتراک نظر در انتخابات مختلف تاکید میکنند، میخواهند به انسجام دست یابند تا پیروز انتخابات شوند، اما انسجام فقط محدود به بزنگاه رقابتهای انتخاباتی نمیشود بلکه در دوره «پسا انتخابات» و آغاز مرحله کار و تلاش برای تحقق اهداف و برنامه ها و حل مشکلات و بحران های کشور نیز باید قوا و دستگاه های حاکمیت در راستای انسجام و همگرایی و دوری از تفرقه و اختلاف حرکت کنند.
دولتِ چهاردهم از زمانی که با رای و انتخاب مردم روی کارآمد با شعار«وفاق» به دنبال همگرایی و هم صدایی قوای سه گانه برای حل مشکلات مردم بوده است از این رو رئیس جمهور پزشکیان پیش قدم شد و برای رسیدن به این هدف بزرگ دو اقدام را در دستور کار خود قرار داد. نخست آنکه هرهفته به صورت منظم رئیس دستگاه قضا و رئیس مجلس شورای اسلامی را به پاستور دعوت میکند تا در میز بیضی شکل دور هم بنشینند و درباره مهمترین مسائل کشور بحث و بررسی و چاره اندیشی کنند این یعنی وفاق عملی بین سران سه قوه. برنامه دیگر او نشست سران، معاونان و مسئولان قوای سه گانه بود که به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و با عنوان«همدلی برای مردم ایران» در ساختمان شهید بهشتی ریاست جمهوری تشکیل شد.
تحرکات دولت و رئیسجمهور در راستای وحدت و همدلی حاکی از آن است که سیاستها و برنامه های قوه مجریه کاملا برمبنای وفاق و انسجام بین ارکان نظام پیگیری میشود، وفاقی که نتیجه آن میخواهد حل مشکلات اقتصادی و بحران های به ارث رسیده از سالیان دور و مدیریت های گذشته برای کشور و نه صرفا یک شعار سیاسی باشد، ضمن آنکه انسجام دستگاهها و قوا برای شخص اول نظام نیز مهم است.
۱۸ اسفندماه که سران قوا و کارگزاران نظام در دیدار رمضانی به سَمت انتهای خیابان فلسطین رفتند تا با حضرت آیت الله خامنه ای دیدار کنند. این دیدار روحانی و معنوی، از مهمترین دیدارهای سالیانه رهبر انقلاب است که بصورت معمول در خلال آن، مسائل مهم، سیاستهای کلی و نقشه راه نظام جمهوری اسلامی در بیانات ایشان ترسیم و تبیین میشود.
تحرکات دولت و رئیس جمهور حاکی از آن است که سیاستها و برنامه های قوه مجریه کاملا برمبنای وفاق و انسجام قوا پیگیری می شود، وفاقی که نتیجه آن میخواهد حل مشکلات اقتصادی و نه صرفا یک شعار سیاسی باشد، ضمن آنکه انسجام دستگاه ها و قوا برای شخص اول نظام نیز مهم است.
معظم له در این دیدار ضمن بیان توصیههای رمضانی درباره خودفراموشی فردی و اجتماعی و تبعات آنها، اصلاح وضع اقتصاد و بهبود معیشت مردم را بسیار مهم خواندند و علاوه بر تشریح ظرفیتها و راهکارهایی که ربطی به تحریم ندارد، گفتند: انسجام و همکاری قوا و همه سطوح مسئولیتی، اصلاح نظام ارزی، حفظ ارزش پول ملی، حمایت همهجانبه از تولید و سرمایهگذاری، سرعت عمل در تصمیمگیری و اجرا و به ثمر نشستن طرحها، پرهیز از بیتصمیمی و رها شدن کارها و مبارزه جدی با قاچاق، در دستورکار همه مسئولان و دستگاهها قرار گیرد.
فرمایشات ایشان خط اصلی را برای تمامی مسئولان در قوای سه گانه و سایر نهادها و دستگاه های حاکمیتی و تصمیم گیر ترسیم کرد و اینکه با انسجام باید اولویتهای اصلی در دستور کار قرار گیرد. این پیام از سخنان رهبری نشان میدهد دولت به خوبی ریلگذاری کرده بود و همچنان مسیر خود را با آهنگ انسجام و وفاق ملی ادامه خواهد داد، انسجامی که میتواند به انجام امور وحل مشکلات مردم سرعت بخشید.
حجت الاسلام غلامرضا مصباحیمقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در این دیدار، میگوید: بدون شک، یکی از عوامل موفقیت، وحدت و انسجام درونی سه قوه است. وقتی هر سه قوه با درک متقابل و تعامل سازنده برای حل مشکلات مردم با یکدیگر همکاری کنند، امور با سرعت بیشتری پیش میرود.
وی با بیان اینکه بروز مشکل و ناهماهنگی در همکاری بین قوا، موجب کُندی پیشرفت کارها خواهد شد، افزود: در صورت وجود تفاهم بین قوا، آنها میتوانند به راحتی مشکلات خود را مطرح کرده و از طریق گفتوگوهای سازنده، این مسائل را برطرف کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر این امکان را فراهم کردهاند که روسای سه قوه گرد هم آیند و با همفکری و تعامل نزدیک برای حل مسائل به توافق برسند، تاکید کرد: ایشان نیز این توافقات را تایید میکنند تا به مرحله اجرا و عملیات برسد. این انسجام و هماهنگی بین قوا، به تسهیل و تسریع امور کمک شایانی میکند.
البته با انسجامی که باید در حد مطلوب شکل بگیرد فاصله داریم، و عمده مشکلات ما نیز با ارتقاء سلامت اداری و انسجام درون حکومت قابل برطرف کردن است.
این مطلب را مصطفی میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در گفتوگو با ایرنا، گفت و تاکید کرد که انسجام درون حکومت و سلامت اداری هنوز با وضع مطلوب فاصله دارد و سه قوه به طور جدی باید به آن بپردازند. هیچ مشکل قانونی وجود ندارد ؛ اراده و همت اقدام نیاز دارد.