گویی فضای بینالمللی و حقوق بشری در برابر رژیم صهیونیستی با یک چک سفید امضاء روبروست که چشم به جنایات این رژیم میبندد.میزان حساسیت بینالمللی در این خصوص آنقدر پایین است که هر اتفاق و رخدادی با بیاعتنایی و دیده اغماض رفع و رجوع میشود. این در شرایطی است که هر یک از این موارد در هر گوشهای از دنیا حتی خود غرب صورت می گرفت با شدت برخورد بالایی روبرو میشد. اخیرا میدل ایست نیوز از قول یک مقام سازمان ملل خبر داد که 70 درصد از شهدای حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
در گزارشی که در تاریخ ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ توسط دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل منتشر شد، به الگوی حملات اسرائیل به بیمارستانهای غزه و تأثیرات فاجعهبار آن بر نظام بهداشتی این منطقه پرداخته شده است.
این گزارش که حملات بین ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۴ را مستندسازی نموده، نشان میدهد حملات مذکور باعث فروپاشی تقریبی سیستم درمانی غزه شده و میلیونها فلسطینی را از دسترسی به خدمات پزشکی محروم کرده است. بر اساس قوانین بینالمللی بشردوستانه، بیمارستانها و کادر درمانی باید تحت حمایت ویژه باشند.یکی از نمونههای برجسته در این گزارش، حمله به بیمارستان کمال عدوان است که به تخریب زیرساختهای بهداشتی شمال غزه منجر شد. کارکنان و بیماران این بیمارستان مجبور به فرار یا بازداشت شدند و گزارشهایی از شکنجه و بدرفتاری منتشر شده است. طبق آمار وزارت بهداشت فلسطین، تا پایان ژوئن بیش از ۵۰۰ کادر درمانی در این حملات جان باختهاند. واقعه بیمارستان کمال عدوان که در آن کادر پزشکی به اسارت گرفته شد از جمله مهمترین حوادث اخیر غزه بوده است. در تصاویر منتشره مردی با ردای سفید در فضای آخر الزمانی غزه بر روی آوارها حرکت میکند و به سمت تانکهای اسرائیلی میرود. این مرد دکتر “حسام ابوصفیه” رئیس بیمارستان کمال عدوان غزه بود کسی که حتی بعد از شهادت پسرش حاضر نشد بیمارستان و مردم غزه را ترک کند!آخرین تصویر ثبت شده از او در مقابل تانکهایی که عقبتر ایستادهاند باعث تاثر بسیاری از مردم جهان شد و بسیاری از همکاران وی در جای جای جهان خواستار مشخص شدن سرنوشت او و آزادی دکتر ابوصفیه شدند.
حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستانها و مراکز درمانی در غزه با حمله به بیمارستان المعمدانی در سال گذشته رسمیت یافت. اگرچه صهیونیستها در ابتدای امر که کمی حساسیتها نسبت به مراکز درمانی غزه بالا بود این موضوع را کتمان کردند اما بعد از مدتی به طور کاملا وقیحانه در این خصوص اقدامات متعددی انجام دادند. به نظر میرسد حذف مراکز درمانی و پزشکی و بهداشتی از جمله حربههای دیگر صهیونیستها برای اعمال کنترل خود بر غزه است که هنوز نتوانستند به این امر برسند.
در آبانماه سال گذشته بود که نیروهای اشغالگر به داخل بیمارستان شفا حمله کردند. به رغم ادعای مسئولان رژیم صهیونیستی در رابطه با حضور نیروی نظامی حماس در این بیمارستان، هیچ نیرویی در بیمارستان حضور نداشت و اشغالگران وارد محیط بیمارستان شدند؛ ادعایی که حتی رسانههای غربی نیز آن را باور نکردند.
یورونیوز در این خصوص نوشت:«ارتش اسرائیل در توییتر ابتدا ویدیویی از سخنگوی ارتش اسرائيل منتشر کرده بود که او بخشهایی از بیمارستان الشفا را نشان میداد. آن ویدیو بدون هیچ قطع شدن و یا ادیتی منتشر شده بود اما پس از مدت کوتاهی ارتش اسرائيل آن پست را حذف و ویدیو دیگری را منتشر کرد که اینبار تغییراتی در فیلم ایجاد شده بود. این مسئله باز هم بیشتر به تردیدها در خصوص ادعای اسرائيل دامن زد و کاربران در شبکههای اجتماعی پرسشهایی را در خصوص صحت اظهارات مقامهای اسرائيلی مطرح کردند. »
همچنین در مهرماه سال جاری نیز جنگندههای اسرائیلی به یک مجتمع بیمارستانی در غزه حمله کردند که تصاویر وحشتناکی در این خصوص مننتشر شد که نشان میداد بیماران درحالی که سرم در دست دارند در آتش میسوزند.
سازمان «پزشکان بدون مرز» اعلام کرد که در این حادثه پنج نفر جان باختهاند که اجساد آنها سوخته بود و ۶۵ نفر هم مجروح شدند.
اخیرا ویدئویی از سربازان ارتش اسرائیل منتشر شده که در پوشش یک آمبولانس به یک محله حمله میکنند و مردم را به رگبار میبندند.این تصاویر استفاده اسرائیل از آمبولانس برای یک عملیات نظامی را در نابلس در کرانه باختری نشان میدهد که با خونسردی یک پیرزن و یک جوان را به شهادت میرسانند. قبلا هم شبیه این اتفاق افتاده؛ اما این بار تصویری مستند و واضحی وجود دارد. اقدامی به وضوح تروریستی که بیشتر به کار یک گروه گنگستری میماند تا یک ارتش.
استفاده نظامی آشکار اسرائیل از آمبولانس در حالی است که این رژیم همه بیمارستانهای نوار غزه را به بهانه استفاده نیروهای حماس از آنها نابود کرده و بیش از 1000 پزشک، نیروی درمانی و صدها مجروح را نیز کشته است؛ این درحالی است که هیچ طرفی بنا به حقوق بینالملل و کنوانسیونهای ژنو حق استفاده نظامی از مراکز و وسایل درمانی و حمله به آنها را ندارد. اما رژیم صهیونیستی در چتر امنی که در حوزه حقوق بشری آمریکا و غرب برای آن ایجاد کرده است هر روز یک جنایت دیگر را انجام میدهد. صهیونیستها در این حوزه حالا به گونهای عمل میکنند که حمله به بیمارستان و استفاده از ابزار درمانی مانند آمبولانس و … را به عنوان یک تاکتیک جنگی برای از بین بردن مردم غزه و فلسطین مورد استفاده قرار میدهند.