بازگشت عارف به پاستور

صبح نو رئیس‌جمهور با انتصاب عارف به‌عنوان معاون اول، تشکیل کابینه را آغاز کرد

صبح نو رئیس‌جمهور با انتصاب عارف به‌عنوان معاون اول، تشکیل کابینه را آغاز کرد بازگشت عارف به پاستور رئیس‌جمهور پس از مراسم تنفیذ حال باید در مراسم تحلیف در مجلس شورای اسلامی شرکت کند. مراسم تحلیف مسعود پزشکیان فردا یعنی سه‌شنبه (9 مردادماه) با حضور مهمانان داخلی و خارجی برگزار خواهد شد و بر همین اساس مجلس شورای اسلامی سه‌شنبه میزبان برگزاری مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب خواهد بود و براساس اصل ۱۲۱ قانون اساسی رئیس‌جمهور منتخب سوگند یاد کرده و در پایان سوگندنامه را امضا می‌کند.

مسعود پزشکیان پس از تحلیف دو هفته فرصت دارد تا اعضای کابینه خود را به مجلس شورای اسلامی معرفی کند و با توجه به نزدیک شدن مراسم تحلیف، این روزها  گمانه‌زنی‌های مختلفی پیرامون اعضای کابینه مطرح می‌شود.  البته مسعود پزشکیان پس از مراسم تنفیذ به سرعت معاون اول خود را منصوب و معرفی کرد. در روزهای گذشته گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره معاون اولی پزشکیان می‌شد و اسامی مختلفی مطرح بود؛ اما کمتر کسی از محمدرضا عارف به‌عنوان معاون اول رئیس‌جمهور نام برده بود و برخلاف اکثر گمانه‌زنی‌ها مسعود پزشکیان روز گذشته  محمدرضا عارف را به سمت معاون اول رئیس‌جمهور منصوب کرد. خبرها نیز از انتصاب محسن حاجی‌میرزایی به‌عنوان رئیس دفتر رئیس‌جمهور حکایت دارد.
در لیست‌هایی که به‌عنوان اعضای کابینه احتمالی منتشر می‌شود، برای هر وزارتخانه چندین نفر معرفی می‌شوند که در بین آنها اسامی افرادی از جناح‌های مختلف دیده می‌شود.

مسأله خروجی شورای راهبری
علی لاریجانی، محمد شریعتمداری، علی طیب‌نیا، محسن هاشمی، سید رضا صالحی امیری، سید محمد بطحایی، محمدباقر نوبخت، رضا فرجی دانا، مجید انصاری، عبدالناصر همتی، سید عباس عراقچی، علی‌اکبر صالحی، مجید تخت روانچی، پروانه سلحشوری، عباس آخوندی، محمد اسلامی، پیروز حناچی، حسین سلاح‌ورزی، محمود نیلی احمدآبادی، عبدالرضا رحمانی فضلی، بهروز نعمتی، الیاس حضرتی و… افرادی هستند که اسامی آنها در بسیاری از لیست‌های منتشر شده وجود دارد.
در این بین برخی رسانه‌ها هم لیست‌هایی از گزینه‌های احتمالی منتشر کرده‌اند، لیست‌هایی که در آن اسامی فاطمه مهاجرانی، ستار هاشمی، مصطفی پورمحمدی، عبدالناصر همتی، سید عباس عراقچی، محمد ظفرقندی، احمد میدری، عبدالمهدی بخشنده، میرهادی قره سیدی، شهرام ایرانی، حبیب‌الله سیاری، فرزانه صادق مالواجرد، خداداد غریب‌پور، سورنا ستاری، احمد مسجدجامعی، مجید انصاری، علیرضا تابش، بهروز نعمتی، عباس علی‌آبادی، محمدمهدی تندگویان و… دیده می شود.
علی طیب‌نیا، علی لاریجانی، نورالدین آهی، ابراهیم شیخ، محمدرضا میرتاج‌الدینی و… از دیگر افرادی هستند که نام آنها در لیست‌های منتشر شده به چشم می‌خور‌د.  جدا از این افراد دیگری به‌عنوان خروجی شورای راهبری مطرح شده‌اند و عده‌ای معتقدند بعضی افرادی که در این لیست‌ها و گمانه‌زنی‌ها مطرح شده‌اند، معیارهای مطرح شده از سوی شورای راهبری دوره انتقالی دولت چهاردهم را ندارند و با آنچه مسعود پزشکیان در شعارهایش گفته، فاصله بسیاری دارند.

فرصت کم پزشکیان برای معرفی کابینه
مسعود پزشکیان فرصت زیادی برای معرفی اعضای کابینه خود ندارد و به گفته مجتبی یوسفی، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، رئیس‌جمهور بعد از مراسم تحلیف، طبق آیین‌نامه داخلی مجلس دو هفته زمان دارد تا برنامه خود و همچنین وزرای کابینه را به مجلس معرفی کند که پس از اعلام وصول در مجلس، به‌ مدت یک هفته برنامه وزرا با حضور آنها در کمیسیون‌های تخصصی ارزیابی خواهد شد و در نهایت جلسه رأی اعتماد به کابینه برگزار می‌شود.

راهکار پزشکیان برای انتخاب کابینه بر اساس وفاق ملی
درباره اینکه مسعود پزشکیان تا چه زمانی کابینه خود را معرفی خواهد کرد، زمان دقیقی داده نشده است. البته پزشکیان اخیرا در گفت‌وگویی در پاسخ به این سوال که تا چه مدتی کابینه را به مجلس معرفی خواهید کرد، اظهارکرده است: «توسط جریانات اصلاح‌طلب، اصول‌گرا و مستقل و چه افراد و شخصیت‌های سیاسی، فهرست‌هایی ارائه شد و نهایتا این‌ها دارد پالایش می‌شود تا به یک جمع‌بندی چهار، پنج‌ نفره برای هر جایگاه برسد. وقتی آن جمع‌بندی‌ها انجام شود، هرچه سریع‌تر تلاش خواهیم کرد خدمت رهبر انقلاب برویم و مشورت و هماهنگی نهایی را هم آنجا انجام بدهیم تا نهایتا فهرستی را که از جمع‌بندی افراد معرفی‌شده توسط جریانات مختلف به دست آمده، ان‌شاءالله با تفاهم و رضایت کامل بتوانیم معرفی کنیم.»
پزشکیان در پاسخ به این سوال که با توجه به نگاه شما مبنی بر تعامل حداکثری با بخش‌های مختلف کشور برای پیشبرد امور و پیاده‌سازی سیاست‌های کلی نظام و تأکیدی که اخیرا هم رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان بر همراهی و تعامل مجلس و دولت برای فرآیند تعیین کابینه داشتند، جنابعالی چه برنامه‌ای برای اجرایی کردن این همدلی و تعامل سازنده دارید، گفت: «برای اینکه ما بتوانیم در معرفی افراد کابینه به مجلس چنین کاری را انجام دهیم، قدم اول این بود که به تمام جریانات، گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی اعلام کردیم که افراد مورد نظر خودشان را که می‌توانند به دولت کمک کنند معرفی کنند تا وفاق ملی شکل بگیرد.»
از سوی دیگر نمایندگان مجلس که وظیفه بررسی برنامه‌ها و صلاحیت اعضای معرفی شده برای کابینه را برعهده دارند اعلام کرده‌اند که پزشکیان در انتخاب اعضای کابینه شاخصه‌هایی که رهبر معظم انقلاب مطرح کردند را مدنظر قرار دهد و همچنین به فراجناحی بودن کابینه همان‌طور که وعده‌ داده است توجه کند.

تصاویر جهت دانلود

تصویر کم حجم
https://mobinonline.ir/?p=52304 کپی