چرا غزه بزرگترین زندان روباز جهان است؟

از سال 2007 غزه در محاصره دریایی و هوایی صهیونیست‌هاست. غزه حدود 2 میلیون و 100 هزار نفر جمعیت دارد که در پنج شهرغزه‌شمالی، شهر غزه، دیرالبلح، خان یونس و رفح زندگی می‌کنند. غزه شمالی، در واقع بزرگترین اردوگاه پناهجویان در نوار غزه‌ست که کمپ آوارگان جبالیا، یکی از پرجمعیت‌ترین مکان‌های روی زمین را در […]

از سال 2007 غزه در محاصره دریایی و هوایی صهیونیست‌هاست. غزه حدود 2 میلیون و 100 هزار نفر جمعیت دارد که در پنج شهرغزه‌شمالی، شهر غزه، دیرالبلح، خان یونس و رفح زندگی می‌کنند.

غزه شمالی، در واقع بزرگترین اردوگاه پناهجویان در نوار غزه‌ست که کمپ آوارگان جبالیا، یکی از پرجمعیت‌ترین مکان‌های روی زمین را در خود جا داده است.

نوار غزه توسط یک محیط به شدت مستحکم احاطه شده که از یک دیوار بتنی و حصاری با دو لایه سیم‌خاردار تشکیل شده و هرکسی که در فاصله یک کیلومتری این دیوار قدم بگذارد در معرض تیراندازی ارتش صهیونیست‌ها قرار می‌گیرد.

با اینکه فاصله غزه تا بیت‌المقدس تنها حدود 100 کیلومتر است، اما به دلیل تدابیر شدید امنیتی، چندین ساعت طول می‌کشد تا از غزه به بیت‌المقدس برسید.

در 10 سال گذشته، نوار غزه از کمبود مزمن برق رنج برده که به شدت بر توانایی ارائه خدمات ضروری از جمله خدمات بهداشتی، آب و فاضلاب، تولید و کشاورزی تأثیر منفی داشته است. بر اساس گزارش سازمان ملل، تنها 5 درصد از آب غزه قابل شرب بوده و 68 درصد از جمعیت غزه از نبود امنیت غذایی رنج می‌برند.

هم اسرائیل و هم مصر مرزهای خود را تا حد زیادی به روی غزه بسته نگه داشته‌اند و مسئول وخامت بیشتر وضعیت اقتصادی و انسانی در غزه هستند.

به گفته سازمان ملل، در سال 2020، گذرگاه رفح و گذرگاه اریز تنها برای 125 روز باز بود و فلسطینی‌هایی که می‌خواستند از نوار غزه خارج شوند باید برای دریافت تعداد محدودی مجوز خروج از نوار غزه درخواست می‌دادند، این فرآیند بسته به وضعیت مرز ممکن بود هفته‌ها یا ماه‌ها طول بکشد.

سپس کسانیکه موفق می‌‎شدند از گذرگاه رفح عبور کنند باید یک سفر شش تا هشت‌ساعته را از طریق صحرای داغ سینا در پیش می‌گرفتند.

آنها باید از چندین ایست بازرسی مصری در مسیر خود به قاهره، در مسافتی حدود 400 کیلومتر عبور میکردند. دومین گذرگاه رفح به مصر، دروازه صلاح‌الدین است که برای حمل و نقل کالا استفاده می‌شود.

تنها یک گذرگاه دیگر به اسم کرم ابوسالم وجود دارد که تحت کنترل اسرائیل است و اسرائیلی‌ها به آن کرم شالوم می‌گویند.

غزه بعد از بمباران و تخریب فرودگاه بین‌المللی یاسر عرفات در سال 2001، هیچ فرودگاهی ندارد و حالا دوباره صحنه ویرانی‌های گسترده و رنج‌های انسانی شده است.

به همین دلیل غزه منطقه‌ای است که اغلب حتی توسط مورخان اسراییلی مثل ایلان پایه، از آن به عنوان «بزرگ‌ترین زندان روباز جهان» یاد می‌شود.

تصاویر جهت دانلود

تصویر کم حجم

ویدئو جهت دانلود

ویدئو کم حجم
https://mobinonline.ir/?p=33050 کپی