بی‌حجابی؛حرام سیاسی است

نشریه‌ی «فیگارو» فرانسه در بازنمایی سیاسی حجاب زن مسلمان می‌نویسد: «روسری زنان مسلمان سمبل جنگ علیه ارزش‌های غربی است». حفظ «ارزش‌های غربی»؛ شاه کلید شکل دهی به دنیا توسط کشورهای غربی است. آنان بطروق مختلف تلاش می‌کنند تا ساختار ایدتولوژی کشور خود را به دنیا تحمیل کرده و دنیا را خود شکل دهند.  گفتمان تجدد […]

نشریه‌ی «فیگارو» فرانسه در بازنمایی سیاسی حجاب زن مسلمان می‌نویسد: «روسری زنان مسلمان سمبل جنگ علیه ارزش‌های غربی است».

حفظ «ارزش‌های غربی»؛ شاه کلید شکل دهی به دنیا توسط کشورهای غربی است. آنان بطروق مختلف تلاش می‌کنند تا ساختار ایدتولوژی کشور خود را به دنیا تحمیل کرده و دنیا را خود شکل دهند.  گفتمان تجدد ساخته و پرداخته همین ایدئولوژی است.  آنها معتقدند كه انسان را  طراحي خواهند كرد، تغيير و كنترل طبيعت در دست آنهاست. در واقع جامعه بخشي از دستور كار تجدد است.  دكارت ابراز می‌کند: ما در جهان مدرن خواهان درجه‌اي از قدرت بر جهان فيزيكي هستيم كه جوامع قبلي فاقد آن بودند. ما صاحبان و اربابان زمين مي‌شويم و حتي وقتي تصميم مي‌گيريم حوزه‎اي براي هميشه دست نخورده باقي بماند باز هم اراده و كنترل خود را بر آن اعمال مي‌كنيم.  در سطح زندگي اجتماعي نيز مي‌كوشيم دست به طراحي مي‌زنيم و آن را دگرگون مي‌سازيم.

غرب با همین غایت و هدف نهایی و براساس ایدئولوژیکی خود که همان نظام سلطه جهانی است؛ طی سال‌های متمادی سعی نموده منافع خود را حفظ نماید. همانگونه که در گفته دِکارت هم آمده یکی از ابزارهای بارز در این نوع از سلطه؛ دگرگونی و تغییر در سطح زندگی اجتماعی ملتهاست به بیان دیگر سلطه فرهنگی بر جوامع است. و یکی از اهرم‌های بنیادین این سلطه «برهنگی» است که عامه مردم معمولاً به آن تمایل دارند و در این بستر است که می‌توانند ارزش‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی خود را منتقل کنند.

در حقیقت متجاوزان فرهنگی با استفاده از ابزارها و وسایل تهاجمی فرهنگی بدنبال عادی‌انگاری برهنگی در جوامع مسلمان برآمدند تا از این طریق با فاسد کردن زنان مسلمان به اهداف شوم خود برسند. میشل هوئلیک نویسنده اسلام ستیز فرانسوی گفته است: «جنگ بر ضد اسلام‌گرایان با کشتن مسلمانان فایده‌ای ندارد. فقط با فاسد کردن آن‌ها می‌توان به پیروزی رسید. پس باید به جای بمب بر سر مسلمانان دامن‌های کوتاه بریزیم»[1].

انقلاب اسلامی ایران با بروز و ظهور خود سیلی محکمی بر خواسته نابجای غرب زد. زنان ایران بعنوان طلایه‌داران مبارزه با برهنگی با حجاب و پوشش خود؛ به جنگ با «ارزش‌های غربی» رفتند. در حقیقت شالوده‌ی نظام سلطه را بر هم ریختند. تأثیر زنان انقلابی ایران اسلامی بر زنان جهان موجودیت سلطه جهانی را به خطر انداخت. زنان ایران اسلامی خط بطلان کشیدند بر کلیشه‌های غلط علیه دین اسلام را نظیر این که اسلام زنان را سرکوب کرده است. صدای ایشان در گوش جهانیان پیچید که اسلام دینی است که مبنای آن برابری است؛ و اصول آن مشوق زنان به سمت استعدادها و توانایی‌های اوست و آموزه‌های آن کاملاً به نفع زنان است.

«سامح عبود»[2] معتقد است: « نیروی قوی‌ای مانند ایران در خاورمیانه که از هر سو به مناطق مهم متصل است، کوچک‌ترین تحرکات فرهنگی‌اش در منطقه تأثیر می‌گذارد. حتی ایران بر شاخ آفریقا هم تأثیر می‌گذارد! تصویر زنان باحجاب ایرانی در مناصب مهم شغلی، فکر زنان منطقه را به خود مشغول می‌دارد.».

یکی از برنامه‌های ماهواره‌ای ترکیه، در مصاحبه‌ای اعلام کرد راه‌یافتن زنان باحجاب به پارلمان ترکیه پس از سال‌ها، نشان دیگری از تأثیر زنان محجبه‌ی ایرانی در عرصه‌ی سیاست است. برخی رسانه‌های مصری هم اعلام کردند: زنان مصری هم در میدان مبارزه با در آغوش گرفتن کودکان خود مانند زنان ایرانی در تظاهرات شرکت کردند. حجاب زنان مصری، نمونه‌ی دیگری از تأثیر زنان مسلمان ایرانی بود. انقلاب اسلامی ایران و مشارکت زنان در آن، سهم مهمی در شکستن حصارهای اطراف زنان مسلمان منطقه داشته است.

تأثیر بدون مرز حجاب زن مسلمان ایرانی همگان را حیرت زده کرد.  نمونه‌ای از آن خانم بوت خواهر زن نخست وزیر اسبق انگلیس، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر است که در سال 1389 در سفر به ایران و بازدید از حرم مطهر حضرت معصومه سلام‌الله علیها در شهر قم مسلمان شده و در لندن با حجاب کامل از هواپیما پیاده می‌شود. دیلی میل یکی از روزنامه‌های بریتانیایی نوشت: لورن بوث خواهر زن تونی بلر پس از تجربه‌ای مذهبی در ایران مسلمان شد.

لذا سرکردگان نظام سلطه راهکار اصلی خود را مثبت نمایی خود و منفی نمایی  دین مبین اسلام و بطور خاص انقلاب اسلامی ایران قرار دادند.  در این میان کشورهای آمریکا و انگلیس بیش از همه بدنبال انعکاس جنبه‌های سیاسی حجاب در رسانه‌های خود هستند و کشورهایی مثل فرانسه، آلمان و سوئد بیشتر انتساب منفی نقض حقوق زنان را  در حمله‌ی خود به کشور ایران دارند. اینان خود را مدافع حقوق بشر معرفی کرده و ایران را با برچسب‌های نقض حقوق بشر؛ ناقض حقوق زن معرفی می‌کنند.

بنابراین تصویرسازی منفی از حجاب به عنوان ناقض حقوق زن و یا به عنوان یک نماد سیاسی منفی؛ مورد توجه نظام استعمارگر قرار گرفت. پرواضح است غرب در قرن‌های اخیر سلطه خود را بر جوامع بشری با ادعای احقاق حقوق بشر، انجام داده چرا که بطور طبیعی هر انسانی در برابر چنین شعارهایی کمترین مقاومت را بروز می‌دهد. غرب نیز از همین طریق سعی نموده شدیدترین دیکتاتوری را بر ملت‌ها داشته باشد بویژه ملل مسلمان و با وجود حجاب زن مسلمان هیچ‌یک از طرح‌های نظام سلطه به درستی اجرا نخواهد شد.

امروز با تمام تلاش خود راه به جایی نبرده بطوریکه حتی رسانه‌های جهان پاسخ‌گوی آنان شده‌اند؛ به تازگی روزنامه آلمانی فرنکفورتر و روندشاو در مقاله‌ای با عنوان: مغزهای باهوش زیر چادر نوشت: «زنان ایرانی در زمان رژیم پهلوی آزادی‌های ظاهری بیشتری داشتند اما اکثر آنها تحصیلات علمی نداشتند. حجاب در ایران، نه تنها برای زنان محدودیت ایجاد نکرد، بلکه به آنان امکان داد تا بتوانند به راحتی به پیشرفت‌های خود ادامه دهند».

[1] – تهاجم فرهنگی، ابزارها، شیوه‌ها و عرصه‌های آن در ایران.

[2] . عبود، سامح (2009م)؛ «التقریر الایرانی، ایران و الثورة بین العرب و العالم»، قاهره: مرکز المحروسة للنشر و الخدمات الصحفیه و المعلومات.

 

تصاویر جهت دانلود

تصویر کم حجم
https://mobinonline.ir/?p=29363 کپی