بریز و بپاش چارلز سوم با مالیات انگلیسی ها

دیروز ( 16 اردیبهشت 1402) چارلزسوم رسما به عنوان پادشاه انگلستان تاجگذاری کرد. این مراسم با هزینه های گزافی برگزار شد که موجب اعتراض مردم انگلیس شد
بریتانیاییها، برگزاری مراسم پرهزینهای تاجگذاری را در زمان بحران اقتصادی در این کشور «منزجرکننده» عنوان کردهاند. از آنجا که افزایش هزینههای زندگی مردم بریتانیا به گسترش نارضایتیها در این کشور دامن زده، برخی از بریتانیاییها از خانواده سلطنتی به دلیل سازماندهی این مراسم پرهزینه انتقاد کردهاند.بودجه این مراسم توسط دولت این کشور تأمین میشود، بنابراین بخش زیادی از هزینهها بر دوش مالیاتدهندگان بریتانیایی خواهد بود.
چارلز سوم برای این مراسم 12 تصنیف سفارش داده بود تا در بین مراسم اجرا شود. این 12 تصنیف که برای بیش از چهارساعت تولید شدهاند، قرار است بهعنوان یک آلبوم موسیقی پخش شود. همزمان با برگزاری این مراسم، حدود دوهزار نفر از مخالفان سلطنت در میدان «ترافالگار» لندن، تجمع کرده بودند و بسیاری نیز مخالف هزینههای این مراسم هستند
اگرچه رقم دقیق برگزاری این مراسم اعلام نشده اما رسانهها برآورد کردهاند که هزینه تاجگذاری شاه چارلز که برخلاف عروسیهای سلطنتی، توسط دولت بریتانیا پرداخت میشود، بین 50 تا 100 میلیون پوند (63 تا 125 میلیون دلار) است.
هندوستان تایمز البته این رقم را 250 میلیون پوند برآورد کرده و نوشته که حدود ۱۵۰ میلیون پوند از این مبلغ صرف استقرار افسران پلیس و تدابیر امنیتی مراسم و باقیمانده این بودجه نجومی خرج تدارکات صحنه و سه روز مراسم متوالی خواهد شد.
این مراسم تکراری که دفعه قبلی در سال 1953 برای ملکه الیزابت برگزار شد، ۱.۵۷ میلیون پوند هزینه در برداشت اما تهدیدات امنیتی اخیر، اعتراضات و نارضایتیهای داخلی در انگلیس موجب افزایش این هزینهها شده است. طبق گزارشهای منتشرشده، گویا دولت انگلیس پیشتر هزینه تمهیدات امنیتی را ۱۰۰ میلیون پوند تخمین زده بود اما اکنون مجبور شده این رقم را به ۱۵۰ میلیون پوند افزایش دهد تا از جان چارلز سوم، پادشاه ۷۴ ساله انگلیس مراقبت کند.
روزنامه انگلیسی میرِر در گزارشی با اشاره به این هزینههای فضایی نوشت: «فقط مبلغی بالغ بر ۱۵۰ میلیون پوند یا شاید هم بیشتر خرج تمهیدات امنیتی خواهد شد. بودجه دیوانهکنندهای است، اما بههرحال این یکی از بزرگترین رویدادهای عمومی در تاریخ اخیر است. هزاران نفر در این مراسم شرکت خواهند کرد. ورود مقامات بلندپایه به کشور و رسیدن به اقامتگاههایشان خود یک عملیات جهنمی است! آنها به احتمال زیاد توسط پلیس محافظت خواهند شد.
اگرچه بسیاری از شهروندان انگلیسی معتقدند هزینههای گزاف برای جشنها و رسوم سلطنتی این کشور هیچ توجیهی ندارد و باید درباره این ساختار پرهزینه تجدیدنظر شود، اما آنانی که تا دیروز مخالف هزینه سنگین مراسم تاجگذاری چارلز سوم بودند، از امروز آرزو میکنند او عمر طولانیمدتی داشته باشد. طول حیات چارلز سوم البته هزینههایی را به مردم بریتانیا ازجمله جشن سالروز پادشاهی چارلز تحمیل میکند، اما هرچقدر هم این هزینهها با ریختوپاش فراوان باشد، دربرابر مرگ پادشاه رقمی ناچیز بهشمار میرود. سال گذشته جشن هفتادمین سالگرد حاکمیت ملکه الیزابت (جوبیلی پلاتینیوم) ۳۱ میلیون پوند هزینه دربرداشت اما سهماه بعد که او مرد، رسانهها هزینه برگزاری مراسم طولانی تشییع و خاکسپاری ملکه الیزابت و تاجگذاری چارلز سوم را بیش از ۶ میلیارد پوند ارزیابی کردند. اگر قرار باشد چارلز سوم بهزودی بمیرد، یک هزینه سنگین دیگر خاکسپاری بر مردم تحمیل خواهد شد. لذا بسیاری از مردم بریتانیا آرزو میکنند یا بساط پادشاهی در این کشور برچیده شود که نیاز به هزینههای اینگونه نباشد یا اینکه فعلا پادشاه کهن سالشان چند سالی زنده بماند.