آسیب پذیری آمریکا در جنگ احتمالی با چین

سث جی جونز، معاون ارشد رئیس و مدیر برنامه امنیت بین‌المللی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS)، در مقاله‌ای با عنوان «بحران مهمات در حال ظهور آمریکا» که در وب‌سایت فارن افرز منتشر شده به بررسی پیامدهای جنگ اوکراین بر اتمام منابع تسلیحاتی آمریکا پرداخته است. او اعتقاد دارد این جنگ آسیب‌پذیری تولید مهمات […]

سث جی جونز، معاون ارشد رئیس و مدیر برنامه امنیت بین‌المللی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS)، در مقاله‌ای با عنوان «بحران مهمات در حال ظهور آمریکا» که در وب‌سایت فارن افرز منتشر شده به بررسی پیامدهای جنگ اوکراین بر اتمام منابع تسلیحاتی آمریکا پرداخته است. او اعتقاد دارد این جنگ آسیب‌پذیری تولید مهمات در آمریکا مخصوصا در مواردی مانند جنگ احتمالی با چین را آشکار نموده است. در ادامه ترجمه این مقابله را می‌خوانید؛

جنگ همیشه ترسناک است، اما وقتی طرف شما به‌اندازه کافی آماده نباشد، ترسناک‌تر می‌گردد. درواقع، اگر ایالات‌متحده و چین اکنون وارد جنگ شوند، موجودی صنعت دفاعی ایالات‌متحده ناکافی است. در سال 2022، مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی، بازی جنگی را انجام داد که شامل تهاجم آبی- خاکی چین به تایوان در سال 2026 بود. تمرین‌ها نشان داد که ایالات‌متحده با سرعت و در طی چند هفته اول یک جنگ بزرگ، مهمات موجود خود را از دست خواهد داد. برخی مهمات حیاتی – مانند مهمات دوربرد و با هدایت دقیق – احتمالا در کمتر از یک هفته تمام خواهند شد.

نکته‌ای که به همین اندازه نگران‌کننده است این است که شکاف‌های مذکور، بازدارندگی – محور اصلی راهبرد دفاعی ایالات‌متحده – را تضعیف می‌کنند زیرا برای همه آشکار می‌شود که ایالات‌متحده نمی‌تواند یک جنگ طولانی را تحمل کند.

یک سال پس از نبرد اوکراین، کمک نظامی آمریکا به رقم خیره‌کننده 32 میلیارد دلار رسیده است. بسیاری از سامانه‌های تسلیحاتی و مهمات مستقیما از انبارهای ایالات‌متحده در اختیار اوکراین قرار گرفته و سبب پایان ذخایر واشنگتن شده است. مثلا ایالات‌متحده بیش از 8500 سامانه ضدتانک جاولین، 1600 سامانه ضدهوایی استینگر و 38 سامانه هیمارس را بین فوریه 2022 تا مارس 2023 به اوکراین اعطا نموده است.

جنگ در اوکراین نشان داده است که نبردهای قدرت‌های بزرگ – به‌ویژه جنگ‌های فرسایشی – درگیری‌های صنعتی هستند.

درصورت وقوع جنگ در آسیا، پایگاه صنعتی دفاعی ایالات‌متحده با چالش‌های بزرگ‌تری روبه‌رو خواهد شد. مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی برای کمک به درک پیچیدگی‌ها و چالش‌های جنگ در تنگه تایوان، حدود 12 بازی حمله چین به تایوان را برگزار نموده است. در بازی جنگ، افسران نظامی بازنشسته و کارشناسان غیرنظامی نقش رهبران نظامی اهل چین، ژاپن، تایوان، ایالات‌متحده و سایر شرکت‌کنندگان را بازی می‌کردند.

هیچ راه‌حل سریعی برای افزایش ظرفیت تولید موشک و رفع این نیازها وجود ندارد و همین مساله دلیلی کافی برای زدن استارت از هم‌اکنون است. اولین قدم لازم، تشویق شرکت‌های دفاعی ایالات‌متحده برای تولید بیشتر است. اما این شرکت‌ها عموما تمایلی به افزایش تولید تسلیحات و تحمل ریسک‌های مالی بدون داشتن قرارداد، به‌ویژه قراردادهای چندساله ندارند.

همچنین آسیب‌پذیری‌های قابل‌توجهی نیز درباره برخی از فلزات خاکی کمیاب وجود دارد که چین تقریبا در آنها انحصار دارد و برای ساخت موشک‌ها و مهمات مختلف بسیار مهم هستند. چین بر زنجیره‌های تامین باتری پیشرفته در سراسر جهان ازجمله پالایش کبالت، مس، لیتیوم و نیکل و همچنین تولید آندها، جداکننده‌ها و الکترولیت‌ها تسلط دارد. چین رهبر جهانی در حوزه محصولات ریخته‌گری است که در اکثر سکوها و مهمات نظامی از کشتی تا موشک استفاده می‌شود.

پس از دو دهه عملیات علیه القاعده و داعش، ایالات‌متحده اساسا راهبرد دفاعی خود را از مبارزه با تروریسم به رقابت با چین و روسیه تغییر داده است، اما سخن کافی نیست. پایگاه صنعتی دفاعی ایالات‌متحده به‌شدت عقب‌افتاده است. بدون تغییرات فوری، ایالات‌متحده قادر به یک جنگ طولانی یا جلوگیری از تجاوز روسیه یا چین نخواهد بود.

منبع: فرهیختگان

تصاویر جهت دانلود

تصویر کم حجم
https://mobinonline.ir/?p=20613 کپی