جنبش تحریم اسرائیل در جهان
مردم دنیا؛ ناجیان فلسطین

نغمه مخالفت با رفتار نژادپرستانه و نسلکشی تلآویو به برکت طوفانالاقصی، امروز به همان میزان در اروپا و آمریکا شنیده میشود که در غرب آسیا و سرزمینهای اسلامی. اکنون بسیاری از مردم کشورهای توسعهیافته که در بین آنها جمعیت بزرگی از یهودیان را نیز میتوان مشاهده کرد، معتقدند همانطور که نظام آپارتاید آفریقای جنوبی با تحریمها برچیده شد، آپارتاید صهیونیستی نیز باید متلاشی شود.
تاکنون افراد بسیاری در سراسر دنیا از فراخوان صدها سازمان مردمی برای تحریم رژیم منحوس صهیونیستی حمایت کردهاند. در این فراخوان تاریخی، نقشه تحریم همهجانبه تلآویو و شرکتهای حامی آن در پروژههای مختلف اقتصادی، فرهنگی و دانشگاهی ارائه شده است.
تحریم شرکتهای بزرگ اقتصادی نظیر آمازون حتی از سوی کارمندان آنها، شرکتهای فرآوردههای غذایی نظیر مکدونالد و پپسی کولا و هر کمپانی که به نظامیان صهیونیست خدمات میدهد و شرکت پوشاک مشهور زارا که شهادت مردم مظلوم غزه را با توهین محور تبلیغات مانکنهای خود کرد، موجب ضربات مهلک مالی به آنها شده است. گزارشها از گسترش تحریم رژیم اسرائیل در یک سال اخیر حکایت دارد.
تنها در یک سالی که از نسلکشی صهیونیستها علیه فلسطینیان میگذرد، ستاد بزرگی در گستره جهانی تشکیل شده و در قالبهای مختلف خواستار تحریم کالاهای ساخت رژیم صهیونی و حامیان آن است. تحریمکنندگان به صراحت میگویند رژیم اسرائیل مسئول کشتار هزاران انسان بیگناه غیرنظامی از جمله ۳۰ هزار زن و کودک و نوزاد در یک سال اخیر است و محاصره و قتلعام تدریجی دو و نیم میلیون انسان غزهای باید هر چه زودتر متوقف شود. تلآویو نیز مثل همیشه به این افراد برچسب ضدیهودی – و نه ضدصهیونیست! – میزند؛ اما در نهایت منتقدان اسرائیل در حال برنده شدن هستند.
در زمینه فرهنگی – هنری نمایش فیلم مستند علیه نتانیاهو در فستیوال مهم سینمایی تورنتو و اعتراضات شدید برندگان جوایز جشنواره معتبر فیلم ونیز (حتی برنده جایزه بهترین کارگردانی که خانمی یهودی است) در همین یک هفته اخیر نشان داد رسانهها و محافل فرهنگی غرب نیز در شمار حامیان مردم غزه قرار گرفتهاند. بایکوت سرباز- ورزشکاران صهیونیست در المپیک پاریس از سوی ورزشکاران سایر کشورها نیز واقعهای تاریخی بود. سلبریتیهای منصف یهودی که از میزان قساوت صهیونیستها به ستوه آمدهاند، معتقدند اسرائیل امروز تبدیل به رژیمی آپارتاید شده است. در آنجا فلسطینیها شهروند نیستند و فاقد امکانات اولیه زندگی هستند. به عقیده آنها چنین مکانی باید تحت فشارهای بینالمللی قرار گیرد. تحریم محصولات غذایی، داروهای گیاهی، سبزیجات و محصولات کشاورزی رژیم اسرائیل امروز به صورت یک حرکت خودجوش از سوی نهادهای مدنی مردمی اروپا اعمال میشود. در پی وحشیگریهای بیسابقه ارتش صهیونی و شبهنظامیان شهرکنشین، در آمریکا، کانادا، آلمان، فرانسه و انگلیس چند بار مقابل فروشگاههایی که محصولات اسرائیلی را عرضه میکنند، تظاهرات برپا شده است؛ تظاهراتهایی که فیلم آنها گوشیهای هوشمند و خطوط اینترنت را تسخیر کرده است. از جمله محصولات اسرائیلی که از این تحریمها به شدت آسیب دیده است، کالاهای فناورانه رژیم است که با تحریم آنها، اقتصاد صهیونیستها آسیب شدیدی دیده است. حال که سردمداران مستکبر غرب با حداکثر توان از تداوم جنایتهای تلآویو با حمایت تسلیحاتی، مالی و سیاسی پشتیبانی میکنند، به جاست مردم دنیا خود با تحریم بیشتر رژیم و گسترش تبلیغات انسانی علیه محصولات آن، بر لطمات اقتصادی آن بیفزایند.