تحلیلگران چینی: رویکردهای آمریکا مانعی برای دیپلماسی جهانی است

برخی کارشناسان و تحلیلگران چینی پس از برگزاری نشست اخیر نمایندگان سه کشور روسیه، چین و ایران، با انتقاد از سیاست‌های یک‌جانبه آمریکا تاکید کردند که این رویکردها نه‌تنها بحران‌های بین‌المللی را پیچیده‌تر می‌کند، بلکه به تضعیف سازوکارهای دیپلماتیک منجر می‌شود.

نشریه گلوبال تایمز، لیو جونگ‌مین کارشناس مسائل خاورمیانه دانشگاه مطالعات بین‌المللی شانگهای پس از نشست روز گذشته (جمعه) میان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه، اظهار داشت که گفت‌وگوی میان این سه کشور گامی مهمی در راستای مدیریت بحران و جلوگیری از تشدید تنش‌های مرتبط با مساله هسته‌ای تهران است.

وی تاکید کرد که این نشست در شرایطی برگزار شد که فشارهای یکجانبه آمریکا و خروج این کشور از توافق هسته‌ای، موانع جدی در مسیر راه‌حل‌های دیپلماتیک ایجاد کرده است.

این کارشناس چینی همچنین روز پنجشنبه پیش از برگزاری نشست پکن به نبود اعتماد متقابل میان تهران و واشنگتن اشاره و خاطرنشان کرده بود که آمریکا با اتخاذ سیاست باج‌خواهی تلاش می‌کند امتیازات بیشتری از ایران بگیرد ولی تهران نسبت به مواضع خود سخت ایستاده است.

لیو با انتقاد از سیاست‌های یک‌جانبه آمریکا در قبال مسائل بین‌المللی، اظهار داشت که این کشور با رویکردهای تحمیلی و غیرواقع‌بینانه، نه‌تنها باعث پیچیده‌تر شدن بحران‌ها می‌شود، بلکه سازوکارهای بین‌المللی برای حل این بحران‌ها را نیز تضعیف می‌کند.

وی با بیان اینکه جامعه جهانی باید به‌دنبال راهکارهایی باشد که زمینه حفظ همکاری‌های دیپلماتیک و جلوگیری از تشدید تنش‌ها را فراهم کند، بیان کرد که اگر سایر کشورها بتوانند در برابر سیاست‌های یک‌جانبه ایستادگی کرده و اجماع مشترکی برای حفظ توافقات بین‌المللی شکل دهند، این امر می‌تواند زمینه‌ساز احیای گفت‌وگوهای موثر شود.

براساس گزارش‌ها، وانگ‌یی وزیر امور خارجه چین در نشستی با سرگئی ریابکوف همتای روسی او و کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران به غرب درباره تبعات استفاده از مکانیسم ماشه علیه تهران هشدار داد و گفت: چنین اقدامی، حاصل سال ها تلاش دیپلماتیک برای رسیدن به توافق هسته ای با تهران را از بین می برد.

سان دگانگ مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه فودان نیز در همین راستا، اظهار داشت: اتخاذ سیاست فشار حداکثری آمریکا پس از خروج از برجام، موجب شد که تهران اقدامات جبرانی در چارچوب حقوق بین‌الملل انجام دهد.

وی بر اهمیت راهکارهای دیپلماتیک و همکاری چندجانبه تاکید و خاطرنشان کرد که مذاکره و تعامل بین‌المللی می‌تواند به ایجاد توافقات پایدار منجر شود.

این کارشناس چینی افزود: چین، روسیه و سایر طرف‌های مستقل می‌توانند نقش موثری در بازگرداندن ثبات به این روند ایفا کنند.

به گزارش ایرنا، مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در نشست خبری روز گذشته (جمعه) اعلام کرد که نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین به تبادل نظر عمیقی درباره مساله هسته‌ای تهران پرداختند و در بیانیه‌ای مشترک تاکید کردند که تعاملات سیاسی و دیپلماتیک، تنها گزینه‌های موثر و عملی برای حل این مساله است.

وی افزود: این سه نماینده از همه طرف‌های ذیربط خواستند که از اعمال تحریم‌ها، فشارهای سیاسی و تهدیدات نظامی، خودداری و از هر اقدامی که موجب تشدید تنش‌ها می‌شود، پرهیز کنند.

تصاویر جهت دانلود

تصویر کم حجم
https://mobinonline.ir/?p=63889 کپی